Som rubriken antyder: Ja, jag vill bli en sån som springer, tränar löpning! Jag tycker det verkar så extremt härligt att orka, att röra sej snabbt och få mer energi. Dessutom tror jag att löpning passar min lite (mycket) rastlösa personlighet.

Jag har gjort mina små löpningsförsök i livet. Ibland har det gått riktigt bra men ofta har jag gjort det klassiska nybörjarmisstaget att gå ut för hårt. Ni vet, så där så en får blodsmak i munnen och aldrig i livet vill springa mer?

Just nu kan vi säja att min kondition ligger på nära nog noll. Jag är tveksam till om jag ens orkar småjogga en kilometer. Så pass illa är det alltså.

Men jag tänkte så här: Nu ska jag starta min alldeles egna, privata löputmaning, helt utformad efter min superdåliga dagsform. Jag döper den till: “Charlotta blir löpare”.

Jag har en sträcka som kanske ligger på 1,5 km (ja, så kort). Tänkte mäta ut dess exakta  längd idag. Mitt första mål blir att klara av att jogga runt hela. Jag har dålig uppfattning om hur lång tid det tar att komma upp i kondition så det går men vi säjer runt 3 veckor om jag springer minst tre gånger i veckan.

För nu är det så här: Jag tänker skita i allas hurtiga runkeeperuppdateringar på facebook då jag, när jag ser dem, känner mej extremt slö. Jag tänker ta det alldeles i min takt. Orkar jag bara springa i en minut är det helt ok. Att blogga om detta blir också en extra morot. Ni kan följa min lilla löputmaning under kategorin “Charlotta blir löpare”.

Idag börjar jag med att mäta upp sträckan!

Advertisements