blandat 042redJ

Jag har inte visat mina nya, fina skor kom jag på. Eller nya och nya, jag köpte dem för ett par veckor sedan för en spottstyver (99:-) på Skopunkten. Jag gillar dem mycket! Att de är som klassiska brouges men med en liten platå.

Appropå spottstyverpriset. Jag handlar ofta kläder så. Det är sällan jag köper något riktigt dyrt. Försöker överhuvudtaget att tänka på det där med konsumtion och handlar gärna 2hand. Kan nästan bli lite äcklad av hur mycket vi köper, saker som knappt blir använda.

Nu tror jag inte att det är speciellt konsumentsmart att handla på stora kedjor som ex Skopunkten och HM. Anledningen till att jag ändå handlar på Skopunkten är att jag ogärna köper nya skor i läder då jag är veggo och de har ett stort utbud av syntetskor. Fast det är ju skitsvårt det där… När jag tänker på djuren kanske miljön eller stackars underbetalda arbetare tar stryk istället. Det är svårt att göra rätt när det gäller konsumtion men jag försöker göra så rätt jag kan.

OBS, är noll insatt i Skopunkten som företag och har ingen aning om hur deras tillverkning o.s.v ser ut.  DET är ju förresten också en grej man kan göra: Kolla upp hur företag ser på miljö och villkor för arbetare o.s.v.

 

Advertisements